Vragen over de Garantie Ondernemersfinanciering (GO)

Bank finance

De Garantie Ondernemersfinanciering (GO) is een van de maatregelen van de regering om ondernemers tijdens de coronacrisis te steunen.

Wat is de GO-regeling?

De GO-regeling staat voor Garantie Ondernemingsfinanciering. De regeling is bedoeld voor bedrijven die problemen hebben om een lening bij de bank te krijgen. Met de GO-regeling helpt de overheid bedrijven (MKB en middelgrote ondernemingen) door een 50% garantie te verstrekken op bankleningen en bankgaranties. Dit geldt voor leningen en garanties vanaf 1,5 miljoen euro tot een maximum van 50 miljoen euro per bedrijf. Het kabinet zegt toe alle benodigde garantieruimte te zullen bieden. Het maximum per bedrijf wordt daarom tijdelijk verhoogd tot € 150 miljoen.

Met wie kan ik contact opnemen als ik gebruik wil maken van de GO?

De GO loopt via de erkende financiers, in dit geval de bank. De geaccrediteerde financiers staan vermeld op de website van RVO. Deze verlengingen worden binnen een week uitgevoerd.

Waar kunnen bedrijven een aanvraag indienen?

Er is een informatiebalie geopend bij het RvO met het volgende speciale telefoonnummer: 088-0422500. Aan de exacte invulling wordt momenteel gewerkt.

Het kabinet heeft verschillende financiële regelingen voor werkgevers en zelfstandigen in het leven geroepen. De GO-regeling is er één van.

Vergelijkbare berichten