Tijdverlenging voor uw Nederlandse inkomstenbelasting aangifte: Expatax kan helpen!

Invitation to file a Dutch tax return in the Netherlands

Als u door de belastingdienst bent uitgenodigd om belastingaangifte te doen, hebben zij u daarvoor een termijn gegeven.

Wat is de uiterste datum voor mijn belastingaangifte?

De standaard deadline voor de aangifte van inkomstenbelasting over het voorgaande jaar is 1 mei van het volgende jaar. Als u woonde niet het hele jaar in Nederland de standaardtermijn is 1 juli van het volgende jaar.

Als u niet bent uitgenodigd om belastingaangifte te doen, is een termijn niet van toepassing. Als u echter weet dat u inkomstenbelasting moet betalen, bijvoorbeeld omdat u freelance-inkomsten heeft die nog niet belast zijn, dan bent u verplicht om zelf aangifte te doen zonder dat u een uitnodiging nodig heeft. Ontvangt u op een later moment een uitnodiging dan heeft u ten minste een maand de tijd om aangifte te doen.

Kan ik uitstel krijgen voor het indienen van de aangifte?

Ja, een verlenging van de termijn kan zeker worden geregeld. U kunt dit zelf regelen door contact op te nemen met de belastingdienst. Maar dit moet gebeuren vóór de oorspronkelijke termijn die u werd meegedeeld. De belastingdienst kan u een termijnverlenging van 4 maanden toestaan zonder een reden voor de verlenging te eisen. Als deze 4 maanden niet volstaan, kan een extra verlenging worden aangevraagd, maar dan moet u een reden voor de vertraging opgeven.

Ik ben te laat met het verzoek voor een termijnverlenging

U kunt nog steeds proberen uitstel te krijgen door contact op te nemen met de belastingdienst. Dit kan nog steeds, zolang u geen aanmaning hebt ontvangen.

Wat kan Expatax voor mij doen?

Als geregistreerd belastingkantoor hebben wij een speciale tijdverlengingsovereenkomst met de belastingdienst. Dit betekent dat als de belastingaangifte is opgesteld door Expatax dat de termijn kan worden verlengd tot 1 mei een jaar later. Voor de belastingaangifte van 2022 zou de verlengde termijn dan 1 mei 2024 zijn. Dit betekent een vol jaar extra tijd om uw belastingaangifte in te dienen. Maar ook dit moet gebeuren voordat u een aanmaning ontvangt. Dus als u wilt dat wij u helpen, aarzel dan niet om contact met ons opnemen.

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *