Nieuw BTW-nummer? Gooi uw oude BTW-nummer niet weg!

VAT number

Nieuw BTW-nummer? Gooi uw oude BTW-nummer niet weg!

Alle ondernemers met een eenmanszaak krijgen de komende tijd een nieuw btw-identificatienummer. Dit betekent echter niet dat het oude btw-nummer kan worden weggegooid. De ondernemer moet dit oude nummer blijven gebruiken voor de communicatie met de Belastingdienst, zoals het doen van de btw-aangifte.

De toekenning van dit nieuwe btw-nummer was nodig omdat het oude nummer het burgerservicenummer (BSN) van ondernemers met een eenmanszaak bevatte. Dit is in strijd met de privacywetgeving en zou mogelijk ook tot fraude kunnen leiden. De btw-ondernemer moet vanaf 1 januari 2020 het nieuwe nummer gebruiken voor alle externe zakelijke contacten. Factuurdocumenten, internetsite en andere communicatiemiddelen moeten daarom voor die tijd worden aangepast en het nieuwe nummer vermelden. Op deze manier is het persoonlijke BSN niet meer zichtbaar voor anderen.

Gooi het oude BTW-nummer niet weg!

De toekenning van dit nieuwe nummer betekent niet dat het oude nummer in de prullenbak kan. Het oude nummer moet nog steeds worden gebruikt voor de communicatie met de belastingdienst, bijvoorbeeld voor het doen van de btw-aangifte. De ondernemer moet dus twee nummers naast elkaar blijven gebruiken.

Vergelijkbare berichten