Waarom zou u uw Nederlandse salarisadministratie uitbesteden?

Payroll and salary administration in Holland - the Netherlands

Het al dan niet uitbesteden van de salarisadministratie is een keuze waar groeiende bedrijven vaak op een bepaald moment voor komen te staan. Wanneer is het nuttig om de salarisadministratie uit te besteden?

Uw Nederlandse salarisadministratie uitbesteden

Twee veelgehoorde argumenten om de loonadministratie uit te besteden zijn:

  • gebrek aan tijd en
  • gebrek aan specifieke kennis.

Salarisadministratie vereist specifieke kennis van wet- en regelgeving. Kennis die een bedrijf niet altijd in huis heeft. Enerzijds richten financiële afdelingen zich meestal op de 'gewone' financiële administratie en controle. Aan de andere kant richten HR-afdelingen, zeker binnen grotere organisaties, zich vaak liever op het aantrekken van nieuw talent en het ondersteunen van het huidige personeel in hun ontwikkeling. De HR-professionals die zich wel met administratie bezig houden, hebben over het algemeen meer affiniteit met de 'zachte kant' van het HR-werk dan met de cijfers. De salarisadministratie is dan ook vaak het buitenbeentje en HR en Finance discussiëren regelmatig over waar deze het beste ondergebracht kan worden.

Bovendien hebben kleine en middelgrote ondernemingen vaak het argument dat zij een te gering aantal werknemers in dienst hebben om een salarisadministrateur in dienst te nemen.

Genoeg redenen om te overwegen uw loonadministratie uit te besteden.

De voordelen van het uitbesteden van uw salarisadministratie aan Expatax

Een groot voordeel van het uitbesteden van uw loonadministratie aan Expatax is de tijdwinst die dit oplevert.

Bovendien kunt u erop vertrouwen dat wij beschikken over alle actuele kennis van relevante wet- en regelgeving. Zo heeft u altijd toegang tot de juiste actuele expertise, zonder dat het u tijd en moeite kost om op de hoogte te blijven.

Er is ook een kostenbesparing. De salarisadministratie in eigen beheer houden betekent dat u een salarisadministrateur in dienst moet nemen en moet investeren in scholing en alle wettelijke eisen rondom deze medewerker. Als u uw salarisadministratie uitbesteedt, kunt u een vast bedrag afspreken en heeft u er geen omkijken meer naar.

Bovendien geeft u de verantwoordelijkheid voor de salarisadministratie uit handen wanneer u die uitbesteedt. Dit beperkt de kans op boetes en fouten. Zeker wanneer de onderneming een complexere salarisadministratie heeft, bijvoorbeeld wanneer er veel expats in dienst zijn, kan het prettig zijn om dit uit te besteden aan Expatax.

Ten slotte biedt uitbesteding een groot voordeel in de continuïteit van de salarisadministratie. Dit voordeel is vooral van belang voor organisaties met een kleine salarisafdeling, bemand door slechts één salarisadministrateur. Als deze om wat voor reden dan ook afwezig is, staat de organisatie meteen voor een grote uitdaging: wie zorgt ervoor dat de salarissen deze maand op tijd worden betaald? Dit risico is nihil bij uitbesteding aan een solide externe partij als Expatax.

Uitbesteding van de salarisadministratie levert dus vooral tijd, gemak, deskundigheid, kostenbesparing en risicobeperking op. U kunt kiezen voor volledige uitbesteding van de salarisadministratie, of voor een hybride oplossing, waarbij u een deel zelf doet en een ander deel uitbesteedt.

Expatax kan u helpen met uw salarisadministratie

Expatax heeft de kennis en ervaring om u te helpen met uw salarisadministratie. Vooral als u ook expats in dienst heeft. Expatax is bekend met alle regelgeving waaronder met name de 30% regeling en de internationale uitdagingen rond de tewerkstelling van werknemers in Nederland.

Vraag een offerte aan

Omdat geen enkel bedrijf hetzelfde is, kijken wij goed naar uw wensen en eisen. Wij plannen onze dienstverlening rond uw salarisadministratie met zorg, zodat deze past bij de bestaande interne systemen van u of uw klant. Uw bedrijf bespaart op de interne kosten van papierwerk, software-updates en complexe loonberekeningen, waarmee rekening moet worden gehouden bij de evaluatie van onze dienstverlening. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een offerte te ontvangen op basis van uw situatie en behoeften.

Wij bieden geen payrolling oplossingen aan, wat betekent dat wij niet kunnen optreden als werkgever voor individuele zzp'ers. Wij kunnen alleen de salarisadministratie verzorgen voor buitenlandse of in Nederland gevestigde werkgevers met werknemers in Nederland. De werkgever is onze klant, niet de werknemer of de contractor.

Ontdek wat Expatax voor u kan doen

Vergelijkbare berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *