Laat Expatax uw Nederlandse belastingaangifte voor u opstellen

Belastingaangifte in Nederland - voor 2023 en voorgaande jaren

Wellicht heeft u een blauwe enveloppe van de belastingdienst ontvangen waarin u wordt gevraagd uw jaarlijkse belastingaangifte in te dienen. Expatax kan uw belastingaangifte voor u opstellen. Omdat wij jaarlijks enkele duizenden belastingaangiftes verzorgen, zijn wij meer dan vertrouwd met allerlei situaties waar expats mee te maken kunnen krijgen. 

Wij bieden efficiënte en effectieve service bij het berekenen en indienen van uw individuele aangifte inkomstenbelasting, voorlopige aangiften inkomstenbelasting en alle individuele belastinggerelateerde kwesties. Wij zijn gespecialiseerd in het verlenen van diensten aan personen die als expat werkzaam zijn, waaronder zowel Nederlanders die in het buitenland werken als buitenlanders die in Nederland diensten verlenen.

Belastingaangiften voor 2023 en voorgaande jaren kunnen worden ingediend, tot 5 jaar terug.

YouTube video

Waarom zou ik een beroep doen op Expatax?

Expatax verzorgt al sinds 2000 belastingaangiften voor expats. Wij hebben dus veel ervaring met het opstellen van belastingaangiften voor expats in allerlei situaties. We zijn er zeker van dat we een soortgelijke situatie als de uwe hebben meegemaakt.

Hoe kan ik de diensten van Expatax inhuren?

Stel ons een vraag over belastingaangifte doen of het inhuren van onze diensten

Uiterste datum voor het indienen van een Nederlandse belastingaangifte

Deadline for filing a Dutch tax return

De uiterste datum voor een standaard belastingaangifte is 1 mei van het volgende jaar. Voor een M- of C-formulier (u bent gemigreerd naar of uit Nederland of woonde in het belastingjaar buiten Nederland) is de uiterste datum 1 juli van het volgende jaar. Als u geen uitnodiging van de belastingdienst hebt ontvangen om aangifte te doen, geldt er geen termijn. 

Indien nodig regelen we uitstel voor de belastingaangifte. We kunnen gebruikmaken van een speciale regeling bij de belastingdienst waarmee we uitstel kunnen krijgen voor de aangifte inkomstenbelasting tot 1 mei van het volgende jaar. Voor de belastingaangifte voor 2023 is dit dan 1 mei 2025. 

We hebben uw informatie nodig

Wij stellen uw belastingaangifte op aan de hand van de door u verstrekte informatie. Hoe meer informatie u verstrekt (zelfs als u niet zeker weet of deze relevant is), hoe sneller wij uw belastingaangifte kunnen voltooien.

Fiscaal verslag met toelichting

U ontvangt via ons beveiligde onlineportaal een fiscaal rapport in het Engels met alle berekeningen en toelichtingen, zodat u weet wat er zal worden ingediend. U krijgt dan de gelegenheid om het fiscaal rapport goed te keuren of verdere vragen te stellen. Zodra u het rapport heeft goedgekeurd, gaat het automatisch naar de belastingdienst. Wij sturen u ook de factuur voor de voorbereiding van de belastingaangifte.

Belastingaanslag

De belastingdienst stuurt de belastingaanslag rechtstreeks naar u toe. Dit kan enige tijd duren, vooral wanneer het om een M- of C-formulier gaat. Er wordt rente berekend. Wij kunnen de belastingdienst verzoeken ons een elektronische kopie van de belastingaanslag toe te zenden.

YouTube video
Invitation to file a Dutch tax return in the Netherlands

Voorbeelden van vragen die worden beantwoord in onze Kennisbank

  1. Ik ben vergeten een belastingaangifte in te dienen. Kan ik er nog een indienen?
  2. Krijg ik een boete als ik mijn belastingaangifte niet op tijd doe?
  3. Wanneer kan ik mijn belastingteruggave verwachten?
  4. Wat is het belastingjaar in Nederland?
  5. Ik heb niet het hele jaar in Nederland gewoond of gewerkt. Kan ik een teruggaaf aanvragen?
  6. Ik heb geen uitnodiging ontvangen om belastingaangifte te doen. Moet ik er toch een indienen?