Als ik vertrek bij mijn werkgever, krijg ik dan een bevestiging van de belastingdienst dat de 30%-regeling eindigt? .

Vraag

Ik had de 30% ruling toegekend sinds 2016, maar ik ben eind augustus 2019 gestopt met het bedrijf en sindsdien leef ik van het uitgeven van mijn spaargeld. Maar tot op heden heb ik nog geen brief ontvangen van de belastingdienst dat mijn 30% ruling is afgenomen.

Antwoord

Dat is juist. De ruling wordt verleend voor de periode dat u werkzaam bent voor de werkgever bij wie de aanvraag is ingediend, met een maximum van 5 jaar of minder vanwege eerder verblijf in Nederland. Dit staat specifiek vermeld op de verklaring die door de belastingdienst is afgegeven toen de ruling aan u werd toegekend.

Dit betekent dat op het moment dat het contract met uw werkgever eindigt, automatisch ook de 30% regeling eindigt. Dit is niet (schriftelijk) bevestigd door de belastingdienst, dus het klopt dat u hierover geen brief van de belastingdienst heeft ontvangen. Als u binnen 3 maanden weer een nieuw contract tekent bij een werkgever kunt u de 30% regeling weer aanvragen, anders verliest u deze definitief (tenzij u Nederland voor 25 jaar verlaat).

Vanaf de dag dat de 30%-regeling afloopt, wordt u behandeld als een ingezetene en moet u uw wereldwijde inkomsten (met inbegrip van uw spaargeld en beleggingen) aangeven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten