Wanneer kan ik mijn belastingteruggave verwachten?

Na het indienen van de belastingaangifte zou het ongeveer twee of drie maanden moeten duren voordat de belastingdienst u een belastingaanslag stuurt. Maar door problemen met het computersysteem, de complexiteit van belastingaangiften en de hoeveelheid werk kost het vaak meer tijd. Vooral de buitenlandse belastingdienst in Heerlen heeft extra tijd nodig omdat zij veel ingewikkelde internationale situaties afhandelen. Als u de 30% ruling heeft valt u onder de buitenlandse belastingdienst.

De gemiddelde termijn voor de behandeling van belastingaangiften door het buitenlandse belastingkantoor bedraagt tot 6 maanden. Vooral M-formulieren en C-formulieren nemen veel tijd in beslag. Een M biljet wordt ingediend wanneer u niet het gehele jaar in Nederland verbleef, een C-formulier wordt ingediend wanneer u buiten Nederland verbleef maar wel inkomsten of activa in Nederland. Voor de periode tussen het einde van het belastingjaar en de dag waarop u de belastingaanslag ontvangt, betaalt de belastingdienst u rente.

Eerst krijgt u een voorlopige aanslag en na verloop van tijd een definitieve aanslag. Het ontvangen van een voorlopige aanslag betekent dus niet dat de belastingdienst het eens is met je belastingaangifte. Ze betalen je gewoon het geld.

Helaas werkt het buitenlandse belastingkantoor vaak niet mee als het wordt verzocht alleen een voorlopige aanslag op voorhand af te geven, zodat eerder een teruggaaf kan worden ontvangen.

Als u de status wilt weten, kunt u altijd de internationale hulplijn van de belastingdienst bellen op 0031 (0) 55-538 53 85. Het enige wat zij echter in hun systeem kunnen zien is of een belastingaangifte is ontvangen, maar zij hebben geen idee wanneer deze zal worden verwerkt, tenzij er op korte termijn een belastingaanslag naar u zal worden gestuurd. Een ander probleem is dat de mensen achter de hulplijn alleen Nederlands mogen spreken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten