Wat is de arbeidskorting? .

Belastingkrediet voor tewerkstelling (of belastingkrediet voor werkenden)

Een belastingplichtige heeft recht op het belastingkrediet indien hij een van de volgende soorten inkomsten ontvangt:

  • salaris / loon;
  • bedrijfswinst;
  • voortvloeien uit andere activiteiten.

Het inkomen moet worden verdiend met lopende werkzaamheden. Het is dus niet van toepassing op werkloosheidsuitkeringen, uitkeringen voor langdurige arbeidsongeschiktheid en pensioenuitkeringen bijvoorbeeld.

De heffingskorting werd ingevoerd om de werknemer te compenseren voor bepaalde werkgerelateerde kosten die wel konden worden gemaakt, maar niet werden vergoed. Voordat de heffingskorting werd ingevoerd, konden de werknemers de kosten aftrekken (gedurende een periode voor een vast bedrag), maar dit leidde tot veel rechtszaken. Daarom werd een veel eenvoudiger systeem ingevoerd. Het belastingkrediet is ook eerlijker omdat het minder afhankelijk is van het toepasselijke belastingtarief.

Het belastingkrediet werd ook van toepassing gemaakt op personen met zelfstandige inkomsten (winst uit onderneming en resultaat uit overige werkzaamheden), hoewel deze personen hun uitgaven wel kunnen aftrekken, in tegenstelling tot werknemers.

Het bedrag van de heffingskorting hangt af van het bedrag van het totale arbeidsgerelateerde inkomen en het maximumbedrag van de heffingskorting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten