Wat is de uiterste datum voor het indienen van een belastingaangifte?

De belastingdienst verstuurt de uitnodigingen voor het indienen van een belastingaangifte elk jaar vanaf januari. De uitnodiging kan echter ook later worden verzonden. Als u een
uitnodiging tot het indienen van een belastingaangifte is een termijn van toepassing. De termijn staat op de uitnodiging vermeld. Het is belangrijk dat u uw persoonlijke
details die op de uitnodiging vermeld staan.

De belastingdienst bepaalt op basis van de informatie die zij al over u heeft voor het toepasselijke belastingjaar en voorgaande belastingjaren of u een uitnodiging krijgt. De belastingdienst krijgt informatie uit verschillende bronnen zoals uw werkgever, banken, hypotheekverstrekkers, gemeente enz. Dit betekent dat niet iedereen een uitnodiging zal ontvangen.

De standaardtermijn voor het indienen van een belastingaangifte is 1 mei (vóór 2014 was de uiterste datum 1 april). Als het om een buitenlands tijdvak gaat, is de standaarddeadline 1 juli. De deadline moet ten minste een maand liggen vanaf het moment dat u de uitnodiging ontvangt. De termijn kan worden verlengd door het indienen van een verzoek om termijnverlenging. Als Expatax de aangifte gaat verzorgen zullen wij uw aangifte op de speciale tijdverlengingsovereenkomst zetten die wij hebben met de belastingdienst. Op deze manier wordt de deadline verlengd tot 1 mei van het volgende jaar. Maar of u nu voor 1 mei aangifte doet of niet, het is belangrijk om actie te ondernemen.

Als u geen uitnodiging hebt ontvangen om belastingaangifte te doen, hoeft u zich geen zorgen te maken over de uiterste datum van 1 mei of 1 juli. In dat geval is een uiterste datum niet van toepassing. Als u echter weet dat u extra inkomstenbelasting moet betalen, bijvoorbeeld als u inkomsten heeft verdiend die in Nederland nog niet aan de bron zijn belast, zoals freelance-inkomsten of inkomsten uit het buitenland, dan moet u wel een aangifteverzoek indienen als u niet voor 1 augustus een uitnodiging heeft ontvangen.

Als u denkt aanspraak te kunnen maken op een teruggaaf en geen uitnodiging hebt ontvangen, kunt u toch een belastingaangifte indienen zonder de uitnodiging. Een belastingaangifte kan worden ingediend voor de afgelopen 5 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten