Is de 30% regeling van toepassing als ik een tijdelijk contract heb?

Vraag:

Ik werk sinds september 2018 in Nederland maar had net vorige maand een vast contract. Naar ik heb begrepen kom ik momenteel in aanmerking voor de 30%-regeling.

Mijn werkgever heeft een brief opgesteld om mijn verzoek te ondersteunen. Kan ik nog steeds het verzoek om 30% ruling of is het te laat?

Antwoord:

Voor de 30%-regeling is het niet van belang of u een tijdelijk contract of een vast contract hebt. Dus als je een tijdelijk contract hebt (wat heel gebruikelijk is) kun je de 30% ruling aanvragen.

Het kan zijn dat uw werkgever een of ander beleid heeft dat inhoudt dat hij de aanvraag voor de 30%-regeling alleen steunt als de werknemer een vast contract heeft. Dit is echter zeer ongebruikelijk. Maar de fiscus zal geen verschil maken.

U kunt de 30% regeling aanvragen, ook als u al enige tijd in Nederland bent. De belastingdienst baseert zich voor het al dan niet toekennen van de 30% ruling op de situatie op de dag dat u in Nederland aankwam (en begon te werken). Als u op dat moment aan de voorwaarden voldeed zal de ruling worden toegekend. Een gevolg van de late aanvraag is wel dat de ruling niet wordt teruggedraaid tot de ingangsdatum van het contract. Zij kan pas worden toegekend vanaf de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin de aanvraag is ingediend. De maximale periode van 5 jaar waarvoor de ruling kan worden toegekend, wordt verminderd met de periode dat u al in Nederland verblijft/werkt. Dus als u al een jaar in Nederland bent, kan de ruling alleen worden toegekend voor de resterende 4 jaar.

Als u hulp nodig heeft met de aanvraag, aarzel dan niet om contact met ons opnemen. U kunt meer informatie vinden op onze website.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten