Is de 30% regeling van toepassing op ten laste komende echtgenoten? Kan de echtgenoot ook een buitenlands rijbewijs inwisselen?

Twee vragen:

  • Als één lid van het gezin (echtgenoot) de 30% ruling geniet en de afhankelijke echtgenoot heeft hier een baan gevonden bij een Nederlands bedrijf, komt de afhankelijke echtgenoot dan in aanmerking om de 30% ruling te krijgen?
  • Komt de afhankelijke echtgenoot ook in aanmerking voor inwisseling van het buitenlands rijbewijs als de andere echtgenoot de 30% ruling heeft?

Wij hebben allebei een verblijfsvergunning voor langere tijd en een van de echtgenoten is hier als hoogopgeleide migrant.

Antwoord:

De 30% regeling is een persoonlijk voordeel. Het wordt toegekend aan een inkomende werknemer voor een specifieke baan. De afhankelijke echtgenoot is geen inkomende werknemer, tenzij er al contractbesprekingen plaatsvonden toen hij in het buitenland woonde. Maar normaal gesproken vindt de afhankelijke echtgenoot een baan op een later moment als alles in Nederland is geregeld. Als dat het geval is, wordt de afhankelijke echtgenoot behandeld als een ter plaatse aangeworven werknemer op wie de 30%-regeling niet van toepassing is.

Beide partners kunnen een buitenlands rijbewijs inwisselen indien een van de partners de 30%-verklaring heeft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten