Internationaal schoolgeld en de 30% regeling

Als de 30%-regeling wordt toegekend, mag de werkgever het internationale schoolgeld belastingvrij aan de werknemer vergoeden bovenop de 30%-vergoeding.

De werkgever kan deze kosten vergoeden, maar is daartoe niet verplicht. Een dergelijke beslissing hangt af van het totale pakket aan arbeidsvoorwaarden dat de werkgever aanbiedt. Het schoolgeld voor internationale scholen kan vrij hoog zijn, zodat een terugbetaling kan leiden tot hoge extra kosten voor de werkgever.

Er geldt geen maximum voor de belastingvrije terugbetaling van internationale schoolkosten in het kader van de 30%-regeling.

Kan het internationale schoolgeld worden afgetrokken in de aangifte voor de inkomstenbelasting?

Het belastingvoordeel is alleen beschikbaar in de loonbelasting. Het kan dus alleen worden geclaimd in de relatie tussen werkgever en werknemer. Als de werkgever niet bereid is het schoolgeld te vergoeden, kan de werknemer in de aangifte inkomstenbelasting geen aanspraak maken op aftrek van het schoolgeld.

Wat is een internationale school?

Er is sprake van een internationale school of een internationale afdeling van een niet-internationale school als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:

  • Het onderwijs is gebaseerd op een buitenlands systeem.
  • De school of afdeling is in principe alleen toegankelijk voor kinderen van werknemers die in een ander land dan het land van herkomst werken.
International school fees

Expatax kan helpen bij de aanvraag van de 30% ruling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten