In welk kwartaal moet ik de btw aangeven?

U stuurt facturen naar uw klant

Belangrijk is de datum van de factuur. Op het moment dat je de factuur opmaakt ben je de BTW die je op de factuur hebt vermeld verschuldigd aan de belastingdienst. Dus als je op 28 december een factuur hebt aangemaakt, moet de BTW op deze factuur worden aangegeven in de BTW-aangifte van het 4e kwartaal. Ook als de factuur pas op bijvoorbeeld 19 februari van het volgende jaar wordt betaald. U moet de btw dan toch aan de belastingdienst afdragen, ook al heeft de klant u op dat moment misschien nog niet betaald.

Om te voorkomen dat bedrijven de betaling van de BTW uitstellen door facturen met een latere datum uit te reiken, bepaalt de BTW-wet dat een factuur aan de klant moet worden toegezonden vóór de 15e dag van de maand die volgt op de maand waarin het product is geleverd of de dienst is verricht. Als u doorlopende diensten verleent, moet u ook op regelmatige basis factureren.

Uw klanten betalen u contant

Als u hoofdzakelijk aan consumenten levert, zult u de betaling meestal onmiddellijk ontvangen, contant of per bankoverschrijving. Op het moment dat u de betaling ontvangt, wordt de BTW verschuldigd aan de belastingdienst en moet deze worden aangegeven in de BTW-aangifte van dat kwartaal.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten