Ik ben Amerikaans staatsburger, maar ik woon al vele jaren niet meer in de VS. Moet ik nog steeds mijn belastingaangifte in de VS indienen?

Ja, dat is zo, als u de inkomensgrens haalt. Niet alleen bent u aangifteplichtig als u in Nederland woont en werkt, maar u bent ook nog steeds verplicht uw 1040 in de States in te dienen. Uw inkomen, indieningsstatus en leeftijd bepalen doorgaans of u aangifte moet doen. U kunt deze inkomensdrempels online vinden.

Als u de afhankelijke bent van een andere belastingbetaler, zie dan de instructies voor Formulier 1040 voor meer informatie over of u een aangifte moet indienen.

De IRS neemt handhavingsmaatregelen voor degenen die er herhaaldelijk voor kiezen zich niet aan de wet te houden. Werknemers van de IRS zullen aangiften voorbereiden wanneer belastingbetalers geen aangifte doen. De door de IRS opgestelde aangiften geven mogelijk geen krediet voor aftrekposten en vrijstellingen waarop een belastingbetaler mogelijk recht heeft. De belastingbetaler krijgt dan een rekening voor de verschuldigde belasting, plus boetes en rente.

Mensen die zich herhaaldelijk niet aan de wet houden, worden onderworpen aan aanvullende handhavingsmaatregelen.

Om problemen met de IRS te voorkomen, raden wij u aan uw belastingaangifte in de VS zo snel mogelijk in te dienen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten