Hoe lang duurt de aanvraag voor een 30% uitspraak? Wanneer ontvang ik een antwoord?

Vraag:

Ik heb de uitkering 2 weken geleden aangevraagd, samen met mijn werkgever. Hoe lang moet het duren voordat ik een antwoord krijg van de belastingdienst?

Antwoord:

De hele procedure neemt maximaal 16 weken in beslag (tijdspanne per november 2019). De belastingdienst zal eerst een ontvangstbevestiging sturen, wat al 2 weken kan duren. Als de aanvraag niet volledig is, stuurt hij een verzoek om meer informatie. Als de belastingdienst van mening is dat u niet in aanmerking komt, zal hij u normaal gesproken eerst op de hoogte brengen van zijn voornemen, zodat u meer bewijs of informatie kunt verstrekken waarom u denkt dat u wel in aanmerking komt. Daarna ontvangt u de formele beslissing. Om de procedure te versnellen is het belangrijk dat de aanvraag volledig is en dat alle documenten worden verstrekt.

Eenmaal toegekend zal de 30% ruling van toepassing zijn vanaf de begindatum. Dit is de eerste dag van de tewerkstelling indien de aanvraag werd ingediend binnen de 4 maanden na de aanvang van de tewerkstelling. Zo niet, dan is dit de eerste dag van de maand volgend op de maand waarin de aanvraag is ingediend.

Expatax kan altijd helpen bij de aanvraag. We zijn in staat om het tijdsbestek met weken te verkorten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten