Hoe kan ik de DigiD gebruiken?

Stelt u zich voor dat u een elektronische aanvraag voor een vergunning indient via de website van uw gemeente. Er verschijnt een DigiD inlogscherm met de vraag om uw gebruikersnaam en wachtwoord. Als de gegevens juist zijn, kunt u verder met het proces.

Met dezelfde inlogcode heeft u ook toegang tot elektronische diensten van andere overheidsinstellingen. Dat is het grote voordeel van DigiD: toegang krijgen tot steeds meer diensten en toch maar één inlogcode nodig hebben.

In sommige situaties kan ook een SMS code vereist zijn als extra beveiliging of het gebruik van de DigiD app.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten