Hoe kunnen we helpen?

Hoe kom ik aan een DigiD?

DigiD is available to people who are registered in a Dutch municipality (Dutch: gemeente) and have a burgerservicenummer (BSN or “Citizens Service Number in English). If you are not registered in the Netherlands you can still apply online but you would have to pick up your DigiD in person at one of the listed municipality desks.

Volg deze stappen om een DigiD aan te vragen:

Go to ‘Aanvragen

Stap 1 van 4

Vul uw persoonlijke gegevens in:

• Burgerservicenummer
  • Geboortedatum (Geboortedatum)
  • Postcode
  • Huisnummer
  • Huisnummer aanvullende informatie (indien van toepassing) (Huisnummertoevoeging)
  • Click “Volgende” (next)

Stap 2 van 4

Informatie

• Kies een gebruikersnaam (minstens 4 tekens lang, mag underscores en/of hyphens bevatten)
  • Kies een wachtwoord (minstens 8 tekens lang, moet één cijfer, één kleine letter, één hoofdletter, één symbool bevatten)
  • Herhaal wachtwoord

Contact gegevens

• Mobiel telefoonnummer (voor sms-authenticatie)
  • E-mail adres
  • Click “Volgende” (next)

Stap 3 van 4

• Geef de code die u per SMS werd toegezonden
  • Click “Volgende” (next)

Stap 4 van 4

• Geef de code die u per e-mail werd toegezonden
  • Click “Volgende” (next)

Succesvolle toepassing

U ontvangt binnen 5 dagen een activeringscode per post op uw geregistreerde adres. U dient uw DigiD te activeren in minder dan 20 dagen.

Hoe activeert u uw DigiD

U heeft een brief van DigiD ontvangen met uw activeringscode.

• Click on “Activeren (activeren)“.
  • Vul uw gebruikersnaam in (Gebruikersnaam)
  • Voer uw wachtwoord in (Wachtwoord)
  • Voer de activeringscode in (Activeringscode)
  • Voer de transactiecode in die u zojuist via een sms hebt ontvangen (alleen als u sms-validatie hebt aangevraagd)
  • Click “Activeren” (activate)

Uw DigiD is succesvol geactiveerd!

Vorige Hoe kan ik de DigiD gebruiken?
Volgende Wat is een DigiD?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Expatax helpt met:

Recente berichten