Kan ik nog steeds bezwaar maken tegen een afwijzing van mijn aanvraag voor de 30% ruling als er meer dan 6 weken zijn verstreken?

Mijn aanvraag voor een 30%-beschikking was een paar maanden eerder afgewezen. Helaas heb ik niet binnen 6 weken na de datum van de beslissing bezwaar gemaakt, zoals de belastingdienst vereist. Ik vraag me af of het nog steeds mogelijk is om terug te komen op de fiscale beslissing in mijn geval voor 30% ruling?

Antwoord

Een formele klacht of bezwaar kan alleen worden ingediend binnen 6 weken na de datum ("dagtekening") die staat afgedrukt op de beslissing van de belastingdienst.

Na het verstrijken van deze 6 weken zal de belastingdienst je bezwaar niet meer in behandeling nemen. In tegenstelling tot late bezwaren tegen belastingaanslagen is er geen wetgeving of beleid dat de belastingdienst verplicht om je late bezwaar op eigen initiatief in behandeling te nemen.

De enige optie is om een nieuwe aanvraag in te dienen. Dat is altijd mogelijk. U kunt dan informatie toevoegen die volgens u in de eerste aanvraag ontbrak. Als de belastingdienst je aanvraag weer afwijst, heb je weer 6 weken de tijd om bezwaar te maken. Zorg er wel voor dat je bezwaarschrift binnen die 6 weken bij de belastingdienst binnen is.

Maar met de mogelijkheid om een nieuwe aanvraag in te dienen, tenzij beide aanvragen plaatsvonden binnen 4 maanden na de startdatum van je arbeidsovereenkomst, krijg je de 30% ruling niet meer met terugwerkende kracht als de belastingdienst je aanvraag nu goedkeurt of instemt met je bezwaar. Maar bij goedkeuring kun je nog wel de 30% regeling krijgen voor het resterende deel van de maximale 5 jaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten