Kan ik bezwaar maken tegen een belastingaanslag die ik heb ontvangen?

Als u het niet eens bent met de belastingaanslag, kunt u binnen 6 weken na de datum van de aanslag schriftelijk bezwaar maken tegen de aanslag. Deze datum vindt u op de belastingaanslag.

Als u deze 6 weken voorbij laat gaan kunt u geen bezwaar meer maken. Het is echter nog wel mogelijk om de belastingdienst te verzoeken de aanslag aan te passen. Als u gelijk heeft zal de belastingdienst normaal gesproken de aanslag aanpassen, hier zijn interne richtlijnen voor. Probleem is echter dat u niet meer in beroep kunt gaan tegen de beslissing en naar de rechter stappen. Dit kan alleen als u op tijd bezwaar heeft gemaakt.

De belastingdienst kan ook aanvullende vragen stellen voordat zij u een belastingaanslag toestuurt. Normaal gesproken stuurt de belastingdienst u eerst een voorlopige aanslag. Deze aanslag moet in overeenstemming zijn met de ingediende belastingaangifte. Dit wordt gedaan zodat u uw teruggaaf eerder kunt ontvangen. De definitieve aanslag laat nog even op zich wachten. Dit betekent dat de belastingdienst nog van gedachten kan veranderen en de berekeningen van de voorlopige aanslag kan aanpassen. Houd daar rekening mee als u een teruggaaf ontvangt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten