Kan ik zelf een bedrijfsnaam kiezen?

Ja, als u een bedrijf opricht, kunt u een bedrijfsnaam kiezen.

Zorg ervoor dat de naam niet te veel lijkt op de naam van een ander bedrijf, vooral niet als het andere bedrijf dezelfde diensten aanbiedt of dezelfde producten verkoopt als u zult doen. Uw bedrijfsnaam mag ook niet lijken op een bestaand handelsmerk. Uw bedrijfsnaam mag ook niet misleidend zijn. Vermeld dus niet "en vennoten" als u geen vennoot hebt.

Voordat u een definitieve bedrijfsnaam kiest kunt u bijvoorbeeld in de online handelsregister van de Kamer van Koophandel of de naam al in gebruik is. U kunt de gewenste naam natuurlijk ook googelen.

Als u een naam gebruikt die al bestaat, kunt u geconfronteerd worden met claims van het bedrijf dat deze naam heeft gebruikt. Dit kan leiden tot een rechtszaak waarin wordt beslist dat u de naam niet meer mag gebruiken. Er is misschien geen probleem als u uw bedrijf in een andere regio exploiteert of als u andere diensten aanbiedt. Ook als verschillende bedrijven dezelfde naam gebruiken of een deel van de naam gebruiken is de kans kleiner dat er een probleem ontstaat. Maar natuurlijk is een unieke naam te verkiezen.

Expatax kan uiteraard ook het handelsregister voor u controleren, als onderdeel van het pakket dat wij aanbieden voor het oprichten van een naamloze vennootschap of een ander soort bedrijf.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten