30% fiscale uitspraak - Wie is een jonge meester voor wie een lager salaris vereist is?

Vraag:

Hallo Expatax, Ik heb een vraag over de 30% ruling en de voorwaarde voor jonge masters. Ik ben onlangs vanuit Australië naar Nederland verhuisd als afgestudeerde aan een Australische universiteit en vroeg me af wat kwalificeert als een jonge meester?

Ik zou graag willen weten of ik in aanmerking kom voor de regeling voor jonge masters, aangezien ik pas ben afgestudeerd en mijn positie heb verworven door het behalen van mijn diploma. Kunt u hierover contact met mij opnemen? Ik hoop van u te horen.

Antwoord:

Een jonge master is iemand die een masterdiploma heeft van een instelling voor wetenschappelijk onderzoek (dus een universiteit), jonger is dan 30 jaar en een belastbaar loon verdient van ten minste € 28.690 (brutoloon inclusief 30%-regeling is dan ten minste € 40.986 - cijfers 2019). \

De belastingdienst kan u vragen om aan te tonen dat het masterdiploma aan de buitenlandse universiteit van hetzelfde niveau is als een masterdiploma aan een Nederlandse universiteit. Niet alle buitenlandse masterstudies zijn van voldoende niveau. Een organisatie als Nuffic een buitenlandse mastergraad kan waarderen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten