30% regeling voor terugkerende Nederlander

Vraag:

Kan ik als Nederlander die 11 jaar in Hong Kong heeft gewoond de 30% ruling aanvragen als ik voor hetzelfde bedrijf blijf werken (ze willen mijn ervaring in het hoofdkantoor hebben)?

Een ander punt van zorg is dat ik misschien eerst in België moet gaan wonen (werken in NL) in verband met immigratie van mijn buitenlandse partner. Ik kijk uit naar jullie reacties.

Antwoord:

Een ingekomen werknemer met de Nederlandse nationaliteit kan inderdaad in aanmerking komen voor de 30% regeling. Echter door discussies in de media over het feit dat de ruling werd toegekend aan bepaalde directieleden met de Nederlandse nationaliteit, zijn de regels sinds 1 januari 2012 aangepast.

In deze regels staat (bijvoorbeeld):

  • De periode van verblijf buiten Nederland is verhoogd van 10 jaar naar 25 jaar. Dit betekent dat u 25 jaar buiten Nederland moet zijn geweest voor uw terugkeer naar Nederland of voor het begin van uw arbeidsovereenkomst in Nederland.
  • De inkomende werknemer moet voor de verhuizing naar Nederland of de aanvang van de arbeidsovereenkomst in Nederland gedurende ten minste 16 van de laatste 24 maanden op ten minste 150 km van de Nederlandse grens hebben gewoond.

Beide wijzigingen hebben gevolgen voor u, hetzij als u rechtstreeks naar Nederland komt, hetzij als u via België naar Nederland komt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Expatax helpt met:

Recente berichten