Salarisadministratie in Nederland

Nederlandse salarisadministratie

Indien u mensen tewerkstelt in Nederland of werknemers hier naar toe zendt op contractbasisdan moet u misschien een Nederlandse loonadministratie opzetten. Expatax kan u daarbij helpen. Wij kunnen de stress van het voeren van een loonadministratie in Nederland voor u verminderen. Uw onderneming bespaart op interne kosten van papierwerk, software updates en ingewikkelde loonberekeningen. Belangrijker nog, u voorkomt discussies met de Nederlandse belastingdienst en uw werknemers en geen boetes. Gemak van geest.

YouTube video

U heeft een bedrijf in Nederland

Als u in Nederland een bedrijf heeft waar u mensen in dienst heeft, dan komen deze werknemers op de Nederlandse salarisadministratie te staan. Door de fysieke aanwezigheid vallen alle werknemers automatisch onder de Nederlandse belastingregels.

U zendt werknemers uit om in Nederland te werken

Alle buitenlandse bedrijven die mensen uitzenden om in Nederland te werken (of werknemers in dienst nemen die al in Nederland wonen), worden geacht een "fictieve woonplaats" in Nederland te hebben voor belastingdoeleinden. Dit betekent dat alle in Nederland tewerkgestelde werknemers vanaf de eerste dag van de tewerkstelling in Nederland aan Nederlandse inkomstenbelasting zijn onderworpen; tenzij een toepasselijk belastingverdrag bepaalt dat het loon belastbaar blijft in het land van herkomst, maar dat is zelden het geval omdat de Nederlandse belastingautoriteiten zeer terughoudend zijn op dat punt.

Om te voorkomen dat de opdrachtgever zelf de loonadministratie moet verzorgen, is het van belang dat de buitenlandse werkgever de loonadministratie in Nederland regelt en ervoor zorgt dat iedere maand het juiste bedrag aan loonbelasting en premies voor de sociale zekerheid worden ingehouden en afgedragen. Als een buitenlands bedrijf zich niet aan de Nederlandse regels houdt, kan de opdrachtgever voor wie de werknemers in Nederland werken aansprakelijk worden gesteld voor de loonbelastingschuld, premies sociale zekerheid en eventuele boetes. Dit kan ernstige gevolgen hebben voor alle betrokkenen.

Expatax registreert uw onderneming als buitenlandse inhoudingsplichtige bij de Nederlandse belastingdienst. Deze registratie is alleen voor de loonbelasting en sociale zekerheid.

Wat kan Expatax voor u doen?

Expatax kan u helpen met de hele procedure, inclusief maar niet beperkt tot:

  • Registratie bij de Nederlandse belastingdienst voor loonbelasting en sociale zekerheid
  • Totstandkoming van arbeidsovereenkomsten
  • Toepassing van de 30% regeling (indien van toepassing)
  • Berekening van het maandsalaris en opstellen van loonstroken
  • Advies over de beschikbare belastingvrije sommen
  • Indiening van aangifte loonbelasting
  • Correspondentie met betrokken partijen
  • Jaarafsluiting, administratie en jaaropgaven
  • Opstelling van een afdrachtschema voor de loonbelasting, de sociale verzekeringen en de netto lonen
  • Zorg voor de betalingen aan uw werknemers en de belastingdienst (en eventueel de pensioenuitvoerder).
Payroll and salary administration in Holland - the Netherlands

Waarom zou u uw Nederlandse salarisadministratie uitbesteden?

Geplaatst op
Het uitbesteden van je loonadministratie levert vooral tijd, gemak, expertise, kostenbesparing en risicobeperking op. Je kunt kiezen voor volledige uitbesteding van de salarisadministratie, of voor een hybride oplossing, waarbij...

Vraag een offerte aan

Omdat geen enkel bedrijf hetzelfde is, kijken wij goed naar uw behoeften en plannen wij de payroll service zo dat deze past bij uw bestaande interne systemen. Uw bedrijf bespaart op interne kosten van papierwerk, software-updates en complexe loonberekeningen, waarmee rekening moet worden gehouden bij de evaluatie van de dienst. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en een offerte te ontvangen op basis van uw situatie en behoeften. U kunt ook onze brochure downloaden voor meer informatie over onze diensten, het opzetten van een salarisadministratie in Nederland en de informatie die nodig is om uw bedrijf als werkgever aan te melden bij de belastingdienst en uw werknemers op de Nederlandse loonlijst te krijgen.

Wij bieden geen payrolling oplossingen aan, wat betekent dat wij niet kunnen optreden als werkgever voor individuele zzp'ers. Wij kunnen alleen de salarisadministratie verzorgen voor buitenlandse of in Nederland gevestigde werkgevers met werknemers in Nederland. De werkgever is onze klant, niet de werknemer of de contractor.

Download onze brochure over onze payroll services

Brochure Payroll Services
Employer confused about Dutch payroll requirements

Bent u onbekend met de regels rond de Nederlandse salarisadministratie? U weet niet wat de regels in Nederland zijn? U heeft geen idee hoe uw werknemers in Nederland betaald kunnen worden? Hoe u uit de problemen kunt blijven met de belastingdienst?

Expatax will help you

Maakt u zich geen zorgen!

Expatax zal u helpen

Gebruik het contactformulier hierboven om met ons in contact te komen en uw vragen te stellen.

Employer happy with expatax payroll services

U zult zich opgelucht voelen wanneer wij u alle zorgen over de loonadministratie uit handen hebben genomen, wetende dat uw werknemers op tijd worden betaald en dat de loonbelastingaangiften correct en op tijd worden ingediend.

Waar werken we voor?

01

Sectoren

Onze klanten werken in verschillende sectoren zoals IT, financiën, handel, olie & gas, non-profit, internet, enz. Elke sector heeft zijn eigen kenmerken. Wij leveren payroll diensten sinds 2003, onze ervaring is breed.

02

Maten

Onze klanten variëren van eenmansbedrijven tot multinationals. Wij werken voor de grootste bedrijven ter wereld maar ook voor kleine bedrijven. Wij kennen uw wensen.

03

Landen

Onze klanten komen van over de hele wereld. Sommige klanten doen al jaren zaken in Nederland, anderen hebben net besloten de eerste stap te zetten. Wij verzorgen alle rapporten en communicatie in het Engels.

Relevante berichten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *